Thuishaven Raamsdonksveer

We geven De Oude Haven van Raamsdonksveer zijn glans weer terug door er een plek van te maken om heerlijk aan het water te wonen, te genieten en elkaar te ontmoeten.

Een divers woonprogramma

De Oude Haven heeft voor ieder wat wils door veel variatie in type, grootte en uitstraling van de woningen. In totaal komen er 51 woningen, bestaande uit 26 appartementen (koop), 9 eengezinswoningen (koop) en 16 appartementen (vrije sector huur). Allemaal aardgasvrij, duurzaam en energiezuinig.

De appartementen huisvesten we in een industrieel gebouw op de kop van de haven. De buitenkant van het appartementengebouw doet door zijn architectuur en materiaalgebruik denken aan pakhuizen uit lang vervlogen tijden. Het binnenhof heeft een zacht en natuurlijk karakter door het vele groen. Onder het appartementencomplex creëren we een half verdiepte parkeerkelder. Veilig, droog en gemakkelijk. En je hoeft dus nooit lang te zoeken naar een parkeerplek.  

De eengezinswoningen komen te liggen aan een lange kademuur die je de stad inleidt, net zoals de haven dat vroeger deed. Door de ambachtelijke architectuur en karakteristieke dakvormen hebben de woningen ieder hun eigen gezicht en sluiten ze mooi aan bij de vele historische panden die het voormalig havengebied rijk is. Parkeren doe je hier op je eigen parkeerplaats, uit het zicht. Goed nieuws voor het straatbeeld, want hierdoor kijk je nergens uit op geparkeerde auto’s. 

Natuur de stad in brengen

We leven op een planeet die het al moeilijk genoeg heeft. Daarom zorgen we in De Oude Haven voor duurzame woningen en stimuleren we de biodiversiteit in de omgeving. Daarnaast houden we op allerlei manieren rekening met klimaatverandering. Zo wordt de kade die voor de appartementen langs loopt een groene oase. Regenwater vangen we er op in een natuurlijk waterreservoir via een speels netwerk van gootjes. Hierdoor kan dit water de rijke beplanting in De Oude Haven helpen groeien. Bovendien maakt het van de kade een fijne plek om te spelen voor kinderen. Verder is het gebied straks rijk aan bomen die beschutting bieden, maar ook geluid dempen, hoge temperaturen temperen en vocht vasthouden. De Oude Haven wordt zo'n fijne plek om te wonen. Voor mens en dier.

Natuur de stad in brengen
Kaart Raamsdonksveer

Word je net zo enthousiast als wij?

Meld je aan en blijf op de hoogte!