Veelgestelde vragen

Het kopen van een nieuwbouwwoning werkt anders dan het kopen van een bestaande woning. Je krijgt te maken met bouwtermijnen en hoe werkt bijvoorbeeld de financiering? De meest gestelde vragen over het kopen van een nieuwbouwwoning vind je hieronder. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Waar ligt De Oude Haven?

De Oude Haven ligt centraal. Op 10 minuten fietsen van het centrum van Raamsdonksveer en van het hart van vestingstad Geertruidenberg.

Hoeveel woningen komen er?

De Oude Haven heeft voor ieder wat wils door veel variatie in type, grootte en uitstraling van de woningen. In totaal komen er 51 woningen, bestaande uit 26 appartementen (koop), 9 eengezinswoningen (koop) en 16 appartementen (vrije sector huur). De verhuur van de appartementen verloopt niet via Dura Vermeer. 

Wanneer start de verkoop?

Omdat we afgelopen tijd met vele uitdagingen te maken hebben gehad is de verkoop van de woningen naar achteren geschoven. Naar verwachting start de verkoop van de 26 koopappartementen en 9 eengezinswoningen rond de zomer van 2024. 

Wanneer start de bouw?

De bouw van de woningen start naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 of het eerste kwartaal van 2025. De bouwtijd is ruim een jaar. 

Hoe duurzaam wordt De Oude Haven?

De Oude Haven wordt een duurzame buurt in de breedste zin van het woord. Klimaatadaptief en natuurinclusief. De woningen voldoen in het gebouwgebonden energieverbruik. Dit betekent dat je alleen nog betaalt voor het gebruiksgebonden energieverbruik. Denk hierbij aan het verbruik van apparaten in huis, zoals de wasmachine, koelkast en computer. En dankzij de verschillende soorten groen is dit niet alleen een thuishaven voor jong en oud, maar ook voor vogel, vlinder en bij. Niet alleen duurzaam en gezond, maar ook een plek om even gezellig met je buren bij te kletsen. 

Wat zijn de voordelen van een nieuwbouwwoning?

Nieuwbouw wordt gebouwd volgens de laatste regelgeving en dat betekent dat je geniet van een heel aangenaam binnenklimaat. De energiezuinige woningen krijgen standaard vloerverwarming. Heel comfortabel. Daarbij heb je bij een nieuwbouwwoning lage energielasten, door de uitstekende isolatie en zonnepanelen op het dak. Goed voor het milieu en fijn voor je portemonnee. 

Wie verkoopt en bouwt de woningen?

Dura Vermeer verkoopt en bouwt de woningen.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwwoning is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwwoning ook nog eens kunt aanpassen (binnen de gestelde kaders) aan je eigen wensen. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl.

Met welke extra kosten dien ik rekening te houden als ik een woning in De Oude Haven koop?

Een aantal kosten zijn inbegrepen in de koopsom; notariskosten voor de levering, overdrachtsbelasting, btw, maar ook een keuken en badkamer. Hiernaast dien je rekening te houden met bijvoorbeeld de kosten voor het afsluiten van een hypotheek en het passeren van de hypotheekakte bij de notaris. Ook krijg je de mogelijkheid om extra opties te kiezen die rondom verkoop met bijbehorende prijzen op de website staan en dien je de woning zelf nog verder af te werken. Denk hierbij aan o.a. vloer-, wand- en raamafwerking. Laat je over de bijkomende kosten goed informeren.   

Waar vind ik nog meer informatie over het kopen van een nieuwbouwwoning?

Op de website van bewust nieuwbouw vind je meer informatie over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Kijk op www.bewustnieuwbouw.nl voor meer informatie.